Garam Buluh Premier Cooking Salt Powder

200g botol
Harga / Price = RM53.00
Kod Produk = GB-02


Garam merupakan bahan yang diperlukan dalam kehidupan seharian, jadi memilih dan mengambil garam yang terbaik adalah sangat penting. Kesihatan sekeluarga adalah tanggungjawab kita!

Akan tetapi, garam buatan zaman moden mengandungi 99% natrium klorida (NaC1) dan bersifat asid. Ia mengalami kehilangan elemen mikro dalam proses pengilangan dan mengandungi aditif.

Dr. Numada Isgimu, Pengerusi Composite Medical Association, Jepun menyatakan NaC1 adalah punca utama penyakit tekanan darah tinggi.

Oleh itu, adalah amat bahaya jika garam buatan digunakan dengan banyak.

Hai-O Garam Buluh Premier Cooking Salt Powder adalah 100% diperoleh daripada sumber semulajadi. Ia bersifat alkali (pH 10.5 - 11.0) dan mengandungi 70 - 80 bahan mineral dan elemen mikro. Hai-O Garam Buluh Premier Cooking Salt Powder:
  • Kaya dengan bahan-bahan mineral dan elemen mikro iaitu magnesium, kalsium dan kalium yang membantu mengekalkan keseimbangan ion badan.
  • Garam bersifat alkali dan menyeimbangkan Ph badan supaya cenderung kepada beralkali lemah.
  • Mengekalkan keseimbangan nutrien badan dan mempertingkatkan kadar metabolisme.



Keberkesanan

  • Menyingkirkan toksin dalam badan (misalnya logam berat, bahan kimia, bakteria, bahan buangan metabolisme, keracunan asid, radikal bebas).
  • Menguatkan perestalsis saluran usus, menyingkirkan najis yang lama terkumpul dalam usus.
  • Membekalkan bahan mineral dan elemen surih kepada manusia.
  • Menyelaras fungsi badan supaya sistem badan dapat beroperasi secara normal.
  • Menyelaras keseimbangan pH badan, mengembalikan susuk badan yang beralkali lemah.
  • Meningkatkan daya pemulihan badan.


Cara Penggunaan

 Hai-O Garam Buluh Premier Cooking Salt Powder sesuai digunakan sebagai bahan perasa dalam masakan untuk menambah rasa sayuran, lauk pauk dan sebagainya.




Hubungi saya untuk maklumat lebih lanjut
Mohamad Nazaruddin Junaidi
Tel : 016 - 884 7901
Email :  garambuluhpenyembuh@gmail.com

No comments:

Post a Comment