- Garam laut dikumpulkan dari kawasan Pantai Barat Korea yang bebas daripada pencemaran.
- Buluh fari Gunung Jirisan yang berumur 3 tahun kaya dengan kandungan sulfur.
- Dibakar dengan menggunakan pokok pine Korea yang semula jadi.
- Buluh ditutup dengan tanah liat yang diperolehi dari kedalaman 20m dan dimasukkan ke dalam relau bagas dan bersedia untuk dibakar.
- Pembakaran dijalankan dengan menggunakan pokok pine dari Korea sebagai bahan pembakar dan dibakar pada suhu 900 - 1300 darjah celsius untuk menghapuskan toksin.
- Selepas proses pembakaran garam akan melebur dan kemudiannya ia akan beku menjadi ketulan putih.
- Pada pembakaran kali ke-9, suhunya meningkat melebihi 1300 - 1500 darjah celcius, Turpentin dan intipati buluh akan bersatu ke dalam garam buluh dan terbentuklah ketulan kristal.
- Keseluruhan proses mengambil masa selama 60 hari.
Monday, March 12, 2012
Penghasilan Garam Buluh
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment