Garam Buluh Primeir Garam Biasa |
Pemprosesan
Garam Buluh Primeir - Dibakar dengan berulangan sebanyak 9 kali dengan suhu 1300'c
Garam Biasa - Cara kukus dengan suhu setinggi 140'c
Bahan Kandungan
Garam Buluh Primeir - Cara pembakaran berulang dengan cara tradisional. Membentuk pelbagai bahan
kombinasi organik. Mengandungi 76 jenis mineral. Tidak mengandungi sebarang
anti-penghabluran.
Garam Biasa - Kandungan NaCI dengan ketulenan setinggi 99.99%. Mengandungi bahan tambahan
seperti iodin, zink dan lain-lain yang juga agen anti-penghabluran.
pH Kimia
Garam Buluh Primier - Alkali kuat pH 9 - 12
Garam Biasa - Asid lemah dengar pH antara 6.5 hingga 6.8
Rasa
Garam Buluh Primier - Berasa masin dengan manis. Sedia untuk hidangan.
Garam Biasa - Sangat masin den kadang-kala pahit jika dimakan terlalu banyak. Kemasinan yang
tidak tertahan apabila dalam mulut.
Kesan Sampingan
Garam Buluh Primier - Tidak akan memudaratkan kesihatan walaupun dimakan berlebihan. Bermanfaat
untuk pengawalaturan tekanan darah dan kandungan gula dalam darah.
Meneuteralkan toksin, membekalkan unsur-unsur surih penting untuk badan manusia
dan meningkatkan ketahanan immuniti.
Garam Biasa - Memudaratkan sekiranya dimakan terlalu banyak. Ia boleh menyebabkan tekanan
darah tinggi, hiperglisemia dan sebagainya dengan mudah.
No comments:
Post a Comment