- Garam Buluh menggunakan garam yang dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya.
- Garam Buluh ini diperolehidarupada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yinping (Pantai Barat Korea).
- Garam Buluh semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas dan dibakar dengan pokok pine sehingga buluh dibakar menjadi serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk.
- Selepas proses pembakaran, bahan berbahaya seperti logam berat dan kotoran yang ada dalam garam telah dineutralkan atau disingkirkan, manakala intipati pokok pine (resin & minyak pine) dan buluh (200 lebih jenis elemen suri yang diperlukan oleh badan) bercampur ke dalam garam dan menambahkan kandungan ion logam inorganik yang diperlukan oleh badan manusia seperti megnesium, kalsium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya.
- Dengan menggunakan Garam Buluh yang semulajadi untuk memasak, nisai nutrisi lauk dapat dipertingkatkan, lauk juga menjadi lebih enak dan sihat.
Wednesday, February 15, 2012
APA ITU GARAM BULUH?
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment